Selskabsform og omstrukturering 

Valg af selskabsstruktur

Der findes i dag mange måder at drive virksomhed på og det er langt fra alle virksomhedsmodeller, der er lige gode. I alle tilfælde, uanset om du grøn iværksætter eller garvet virksomhedsejer, er det derfor en god idé at kaste et kritisk blik på udformningen af din virksomhed, hvis du gerne vil give den optimale muligheder for vækst.

Dét kan vi hjælpe dig med hos BRANDT revision & rådgivning. Vi har mange års erfaring med at rådgive virksomheder både økonomisk og juridisk, også når det gælder selskabsstruktur.

Omstrukturering

Vi hjælper dig med at strukturere din virksomhed

Hvordan du udformer din virksomhed kan have stor indflydelse på fremtiden. Imidlertid er det de færreste virksomheder, der er statiske – tværtimod kan både virksomhedens økonomi, konstruktion, aktivitet og størrelse ændre sig over tid. Derfor er det vigtigt løbende at holde øje med, om strukturen på din virksomhed fungerer optimalt.

Hos BRANDT sørger vi for, at du husker at indregne alle væsentlige faktorer og ubekendte, når du skal tage stilling til din selskabsstruktur. Det kan være markedssituationen, indtjeningsmuligheder både nu og i fremtiden, skatteplanlægning, ejerforhold og lignende.

Du bør blandt andet overveje følgende:

  • Virksomhedens økonomi – hvordan er den struktureret? Er der punkter, hvor der kan optimeres?
  • Risikovillighed – hvor store risici er du som virksomhedsejer villig til at løbe?
  • Gennemsigtighed – hvor mange oplysninger om din virksomhed skal være offentligt tilgængelige?
  • Regnskaber – hvilke krav er der til dine regnskaber og hvordan kan du opfylde dem mest effektivt?
  • Konsekvenser – hvilken indflydelse kommer dine valg til at have på f.eks. skattebetaling og økonomi?

Få hjælp til valg af selskabsform

Omstrukturering af virksomhed

Påtænker du en omstrukturering, er der mange forskellige aspekter, der skal overvejes, såvel hårde som bløde værdier. Der kan være mange årsager til at ændre din virksomhed fra personligt ejet, til et kapitalselskab (ApS eller A/S). 

Rådgivning om omstrukturering

Behovet for omstrukturering er meget individuelt for hver enkelt virksomhed, der arbejdes typisk med følgende eksempler:

Skattefri virksomhedsomdannelse
Din personligt ejede virksomhed ønskes omdannes til et kapitalselskab. Denne løsning er for enkeltmandsvirksomhed eller interessentskab.

Aktieombytning
Aktieombytning kan eksempelvis benyttes, hvis du vil danne et holdingselskab til dit kapitalselskab. Dette er typisk gældende for ApS og A/S, hvilket ofte udføres i forbindelse med skattefri virksomhedsomdannelse.

Fusion
En fusion er, når 2 virksomheder slår sig sammen. Dette sker som regel ved Kapitalselskaber - ApS og A/S.

Spaltning
En spaltning er, når 2 virksomheder skal deles op. Dette sker som regel ved Kapitalselskaber - ApS og A/S.

Omregistrering af IVS
Anvendes når dit Iværksætterselskab skal omregistreres til ApS  – Husk at selskabet senest skal registreres i april 2021.

Omstrukturering ved overdragelse af virksomhed

Ovedragelse af virksomhed eller Ejerskifte kan også medføre en omstrukturering af selskabstrukturen. I mange tilfælde er der tale om et Generationsskifte, hvor det er en god ide at planlægge overdragelsen i god tid.

Nærværende og personlig service – lokalt, nationalt og internationalt

 

Visionær, Innovativ og altid tilgængelig

 

Værdiskabende rådgivning – Sammen udvikler vi din virksomhed

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

og modtag nyttige og faglige informationer samt spændende nyheder automatisk fremadrettet.