Regeringen vil udskyde betaling af B-skatter

Alle selvstændige erhvervsdrivende har modtaget et brev fra SKAT i deres e-boks her til morgen, hvori de bliver opfordret til at opdatere deres forskudsopgørelse i forhold til ændring af B-skatterater. Dette kan være relevant, da det er muligt at nedbringe eller helt fjerne B-skatteraterne, og dermed frigøre noget likviditet i en periode.

Regeringen vil udskyde betaling af B-skatter i forbindelse med udbruddet af coronavirussen. 

Dette sker igennem en lovændring, der gerne skulle vedtages i dag d. 17. marts 2020 (L134)

B-skat raten med betalingsfrist den 20. april bliver udskudt til den 20. juni.

B-skat raten med betalingsfrist den 20. maj bliver udskudt til den 20. december.

Man vil således ikke skulle betale B-skat i april og maj, og der vil ikke blive måneder med dobbeltbetaling, da juni og december i dag er betalingsfrie måneder.

Derimod vil betalingen med raten med betalingsfrist den 20. marts 2020 ikke blive skudt. Men ministeren oplyser til Folketinget, at de erhvervsdrivende allerede efter gældende regler kan ændre deres forskudsopgørelse for indeværende indkomstår på SKAT.dk, og dermed tilpasse deres B-skatterater.

Hvis B-skatteraten for marts 2020 betales over betalingsservice, skal man skynde sig at afmelde, hvis man ikke skal betale den efter ændring af forskudsopgørelsen. Der går typisk nogle dage fra man afmelder betalingsservice, til det er registreret hos banken. Hvis du er i tvivl, opfordres du til at kontakte din bankrådgiver.

Ovenstående viser, hvordan det er muligt at få udskudt betalingen, der skulle ske d. 20. marts 2020.

Task Force

Foruden konkret hjælp til at sikre virksomhederne likviditet indeholder regeringens hjælpepakke til virksomhederne også nedsættelsen af en hurtigt arbejdende Task Force, hvor regeringen sammen med Dansk Industri, Dansk Erhverv og Fagbevægelsens Hovedorganisation nu løbende skal drøfte problemer, som måtte opstå på grund af coronasmitten.

Kompensationsordning for arrangører

Endelig indeholder hjælpepakken også en kompensationsordning for arrangører, der må aflyse koncerter, messer, sportsbegivenheder og meget andet med mere end 1.000 deltagere, sådan som regeringen fredag i sidste uge opfordrede kraftigt til.

Arrangørerne vil kunne få kompensation, så de ikke lider tab. Den forventede profit på et arrangement vil derimod ikke være dækket.

Hvis du har behov for hjælp med at ændre forskudsopgørelsen eller vil høre om, hvordan regeringens øvrige tiltag kan hjælpe din virksomhed, skal du være velkommen til at tage kontakt til din nærmeste BRANDT revisor

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

og modtag nyttige og faglige informationer samt spændende nyheder automatisk fremadrettet.