Brexit – hvad betyder det for skat, moms, told og afgifter?

Brexit – hvad betyder det for skat, moms, told og afgifter?

Skat, moms, told og afgifter er noget af det, som du skal være opmærksom på når Storbritannien forlader EU den 31. januar 2020.

Storbritannien har besluttet sig at forlade EU, hvilket officielt sker den 31. januar 2020. De præcise konsekvenser ved Storbritanniens udtræden kender vi ikke, men der vil være en overgangsperiode fra den 1. februar og resten af 2020, hvor reglerne for handel mellem EU og Storbritannien vil forblive uændret.

Selvom ændringerne først vil ske den 31. december 2020, mener vi, at din virksomhed allerede nu bør forberede sig i forhold til de kommende regler der gælder for told, moms og afgifter ved handel med Storbritannien. Handler din virksomhed allerede nu med andre kunder uden for EU som eksempel USA, så vil mange af registreringerne højst sandsynlig allerede være på plads.

Handel med Storbritannien fra den 1. januar 2021

EU og Storbritannien er stadig i gang med at udarbejde en fælles aftale. Hvis de ikke indgår andre aftaler inden den 31. december 2020, vil de generelle regler for handel med lande uden for EU (tredjelande) være gældende for danske virksomheder, der handler varer og ydelser med virksomheder i Storbritannien efter den 1. januar 2021. Det kan få stor betydning for virksomhedens skatte-, moms-, told- og afgiftsforhold. Dette kan være krævende for din virksomhed, og vi anbefaler derfor, at I forbereder jer i god tid.

Hvor vi står i forhold til Brexit

Som nævnt har EU og Storbritannien indgået en aftale om, at ovenstående ændringer først træder i kraft den 1. januar 2021. Skilsmisseaftalen er allerede godkendt af det britiske parlament og blev i går også godkendt i EU-Parlamentet. Nu, hvor det også er godkendt i EU-Parlamentet, så venter man på medlemslandene til at give en sidste godkendelse i form af en skriftlig godkendelse.

Vi anbefaler, at uanset om aftalen vedtages eller ej, bør du forberede din virksomhed på at Storbritannien forlader EU. Som nævnt ovenfor, så vil mange af registreringerne sandsynligvis allerede være på plads, hvis din virksomhed på nuværende tidspunkt allerede handler med kunder uden for EU. Køber din virksomhed varer fra Storbritannien, kan du med fordel overveje, om du allerede nu skal indkøbe varer til dit lager i Danmark. På denne måde imødekommer du eventuelle udfordringer med leveranceforsinkelser, minimering af prisstigninger m.v.

Men hvis din virksomhed på nuværende tidspunkt ikke har de nødvendige registreringer m.v., anbefaler vi at få det ordnet i god tid. Der kan opstå en længere sagsbehandlingstid, jo nærmere vi kommer den 1. januar 2021. Hvis du derfor ikke har fået ordnet det i god nok tid, så kan der opstå unødvendige forsinkelser i leverancer m.v.

Kontakt

Har du flere spørgsmål omkring Brexit, har du brug for at forstå hvad det konkret kommer til at betyde for din virksomhed eller ønsker du hjælp til at forberede dig på Brexit, er du velkommen til at kontakte en af vores revisor eller booke et uforpligtende møde.

Book et uforpligtende møde med en revisor

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

og modtag nyttige og faglige informationer samt spændende nyheder automatisk fremadrettet.