Årsopgørelsen er snart klar

Årsopgørelsen er snart klar

Skattestyrelsen oplyser, at mandag den 9. marts bliver dagen, hvor 4,6 mio. borgere kan tjekke årsopgørelsen for 2019 på skat.dk. De oplyser også at den overskydende skat vil blive udbetalt fra den 3. april.

Årsopgørelsen bliver dannet på baggrund af omkring 170 millioner oplysninger, som Skattestyrelsen modtager fra arbejdsgivere, banker, pensionsselskaber m.v.

Skattestyrelsen har langt de fleste oplysninger, og det er derfor normalt kun 15 % svarende til 700.000 borgere, der skal ændre eller tilføje noget i deres årsopgørelse.

Hos BRANDT anbefaler vi stadig, at du alligevel holder øje med, om alle tal mm. er korrekte, og om du har husket at indberette alle fradrag såsom håndværkerfradraget.

Årsopgørelsen har stor interesse iblandt borgerne. Den enkle borger vil derfor kunne opleve en ventetid, hvis de tjekker årsopgørelsen den 9. marts.

Er du selvstændig erhvervsdrivende, eller udlejer du boliger som du ikke selv bor i eller har udenlandsk indkomst, skal du godkende en udvidet selvangivelse for indkomståret 2019 senest den 1. juli 2020. Denne omfatter de skattepligtige indkomster og fradrag for både virksomheden og privat.

I 2018 skulle ca. 800.000 danskere betale restskat med en gennemsnitligbetaling på ca. 5.100 kr. svarende til, at danskerne i alt skulle betale ca. 4 mia. kr. tilbage i skat. Skattestyrelsens mål er, at borgerne betaler den korrekte skat til tiden. Det er derfor også et mål at minimere det beløb, som borgerne skal betale i restskat.

Hvad du skal være særlig opmærksom på

Har du styr på om du har fået alle de fradrag, som du er berettiget til? Det er mulighed for at ændre i de indberettede oplysninger frem til den 1. maj 2020, hvorefter du vil modtage en ny årsopgørelse. Hvis du har restskat, kan den betales frem til den 1. juli 2020, hvor der kommer et tillæg på 2,0 % som vil blive regnet fra 1. januar og frem til betalingsdatoen. Hvis du ikke betaler restskatten inden den 1. juli 2020, vil restskatten plus et tillæg blive indregent i skatten for 2021. Du kan læse mere om renterne for restskat på SKAT.dk

Der er en række indtægter og fradrag, som du skal være opmærksom på i forhold til eventuelle rettelser i årsopgørelsen. De indtægter og fradrag du skal tjekke og rette er bland andet:

 • Håndværkerfradrag og servicefradrag
 • Kørselsfradrag
 • Indtægter fra deløkonomi, eksempel udlejning af bolig
 • Kost og logi
 • Arbejdstøj, faglitteratur, kurser m.m
 • Aktier og andre værdipapir
 • Børnebidrag 

Tidsplan for årsopgørelsen 2019

Januar 2020:

 • Skattestyrelsen modtager oplysninger fra fx arbejdsgivere og banker

Februar 2020:

 • Skattestyrelsen samler de modtagne oplysninger og laver skatteberegninger

Marts 2020:

 • Årsopgørelsen er klar og kan ses i TastSelv på skat.dk

April 2020:

 • Første udbetalinger af overskydende skat

Maj 2020:

 • Deadline for at rette i årsopgørelsen

Juli 2020:

 • Deadline for at udfylde oplysningsskemaet (udvidet selvangivelse)

Juli 2020:

 • Frist for indbetaling af restskat uden procenttillæg

Vi står altid til rådighed

Har du brug for hjælp til selvangivelsen eller brug for personlig rådgivning, så er du velkommen til at kontakte os eller booke et uforpligtende møde med en revisor.

Vil du være på forkanten?

Vi holder dig løbende opdateret med den nyeste viden om regnskab, skat og moms, der kan have en betydning for dig. Tilmeld vores nyhedsbrev og få en masse nyttig viden der kan hjælpe dig og din virksomhed.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

og modtag nyttige og faglige informationer samt spændende nyheder automatisk fremadrettet.