Sådan giver du revisorer eller rådgivere adgang til din digitale postkasse

Sådan giver du revisorer eller rådgivere adgang til din digitale postkasse

Virksomheder kan give adgang til den digitale postkasse, for parter der ikke er ansat i virksomheden, så længe der udstedes et medarbejdercertifikat til denne person. Dette muliggør, at en ekstern bogholder/revisor kan administrere den digitale postkasse helt eller delvist efter ønske.

Digitaliseringsstyrelsen har oplyst, at det er muligt at få de samme funktionaliteter/rettigheder som ekstern bogholder/revisor/konsulent osv., som virksomheden selv har. Virksomheden kan udstede et medarbejdercertifikat til en person i en anden virksomhed, hvortil der kan knyttes forskellige niveauer af rettigheder i Digital post løsningen.

De forskellige niveauer, der kan gives adgang til er:

For at Digital Post på Virk kan bruges, skal den eksterne bogholder/revisor/konsulent have 1) en NemID medarbejdersignatur og 2) tildelt adgang til indbakken af en administrator.

Følgende tre trin skal gennemgås i forbindelse med, at der kan gives adgang til den digitale postkasse:

Trin 1: Medarbejderen (rådgiveren) anmoder om adgang
- Den eksterne bogholder/revisor/konsulent anmoder administratoren om at blive oprettet som bruger.

Trin 2: Administrator accepterer anmodningen
- Administratoren accepterer anmodningen, og den eksterne bogholder/revisor/konsulent skal oprettes med hans/hendes oplysninger af administratoren.

Trin 3: Administrator tildeler medarbejderen en rolle
- Administratoren skal her vælge, hvor udvidet adgang den eksterne bogholder/revisor/konsulent skal have. Administratoren har valget mellem de ovennævnte adgange, der hver især giver specifik adgang til det behov, der er ønsket.

Alle tildelte medarbejdercertifikater indeholder en kode, et såkaldt RID-nummer, der gør det muligt at identificere hvem, der har foretaget den seneste handling for en meddelelse. Virksomheden har derved mulighed for at se, hvem der har fordelt, læst, besvaret, skrevet og slettet den pågældende meddelelse.

Virksomheden, der udsteder et certifikat til en person i en anden virksomhed, er selv ansvarlig for at administrere og derved også spærre certifikatet, når aftalen med bogholderen/revisoren/konsulenten ophører.

Se Digitaliseringsstyrelsens fulde vejledning her.

Digitaliseringsstyrelsen arbejder med næste generation digital post, og udsendte i efteråret høring om dette – læs høringssvar og bemærkningerne til høringssvar her

Denne artikel er udarbejdet af FSR, og den orginale artikel kan findes her

Jeg ønsker at blive kontaktet

Felter markeret med * er påkrævet.

Find din revisor

Del på: