Julefrokosten kan også give dig et momsfradrag

Julefrokoster

Hvis du som virksomhedsejer gør dig overvejelser om, hvordan du opnår det største momsfradrag i forbindelse med virksomhedens julefrokost, bør du tænke i at holde festen ude af huset.

Afholder du julefrokosten på en restaurant eller lignende, kan du nemlig få et fradrag på ¼ af momsudgiften hertil. Hvis din virksomhed arrangerer samlet transport fra virksomheden til der, hvor festen skal holdes, kan din regning til bussen fradrages fuldt ud.

Vælger du derimod at holde festen i virksomhedens egne lokaler, kan udgiften til festen ikke fradrages. Du kan derimod få fuld momsrefusion på udgifterne til at lejer stole, borde og service.

Uanset, om festen holdes i virksomheden eller ude i byen, skal du være opmærksom på, at hverken udgifter til musik eller underholdning kan fradrages.

Kan min ægtefælle eller familie deltage i festen

Der er ikke forskel på, hvorvidt julefrokosten er fradragsberettiget eller ej, hvis virksomheden inviterer medarbejderens ægtefælle med til julefrokosten.

Juletræsfester

Her gælder der samme regler, som for julefrokoster. Holdes arrangementet i egne lokaler, kan momsen ikke fradrages.

Julemanden giver ingen fradrag

Selvom juletræsfesten kan være fradragsberettiget, uanset om der medarbejdernes familier også bliver inviteret, er den lejede julemand desværre ikke fradragsberettiget. Og det er godteposer til børnene heller ikke. Det gælder, uanset om arrangementet bliver holdt i virksomhedens lokaler eller ude i byen.

Mulighed for en fradragsberettiget julemand

Der er dog en mulighed for at få fradrag for julemanden, hvis du ikke lejer ham.

Vælger du at iklæde en medarbejder et julemandskostume og få denne til at agere julemand, er der faktisk en fradragsmulighed.

Hvis du køber eller lejer et julemandskostume, vil dette nemlig gå ind under kategorien ”arbejdstøj”. Og arbejdstøj er fuldt momsfradragsberettiget.

Andre julerelaterede fradrag

Når du er i gang med at planlægge julen for dine medarbejdere, er det værd at have i tankerne, at også andre julerelaterede udgifter, er fradragsberettigede. Det gælder blandt andet de juledekorationer, juleblomster og julepynt, du bruger i virksomheden. Selv juletræet med sit pynt er fradragsberettiget.

Læs også:

Må jeg sende elektronisk julekort til mine kunder?

Julegave til medarbejdere

 

Jeg ønsker at blive kontaktet

Felter markeret med * er påkrævet.

Del på:

Relaterede artikler