Forældrekøb – hvad skal du vide

Forældrekøb – hvad skal du vide

Hver år står tusindvis af unge over for den samme udfordring. De er kommet ind på drømmestudiet og er klar til at tage hul på et nyt kapitel i deres liv. Men hvordan pokker skaffer man sig tag over hovedet i en ny by?

 

Mange vælger at benytte muligheden for forældrekøb.

Hvorfor bør du overveje et forældrekøb?

Ideen om forældrekøb udspringer af ønsket om at hjælpe sin søn eller datter med at få et sted at bo, når de ikke kan finde en lejebolig.

 

Det er der en række fordele i, både for forældre og som barn.

 

Som forældre kan du få nogle økonomiske fordele:

 

Som barn får du også en række fordele:

Hvad skal jeg være opmærksom på ved forældrekøb?

Før du vælger at foretage et forældrekøb, er det en rigtig god idé at søge rådgivning. En revisor kan give dig et overblik over, hvad du skal være opmærksom på i din konkrete situation.

 

Hvilken type bolig ønsker du at købe.

Du skal beslutte dig for, om du vil købe en ejerbolig eller en andelsbolig. Køber du en andelsbolig, skal du sørge for at undersøge, om forældrekøb er tilladt i andelsforeningen.

 

Hvilken type beskatning er mest fordelagtig for dig.

Der findes forskellige typer beskatning ved forældrekøb. Hvilken type du bør vælge, afhænger af dine privatøkonomiske forhold.

 

Hvad er de langsigtede planer for boligen.

Det kan være værd at overveje, om du på et tidspunkt selv vil bo i boligen. Ved at gøre dette, vil du ved salg kunne undgå beskatning af et eventuelt overskud.

 

Hvordan fastsætter du huslejen.

Det er vigtigt at fastsætte huslejen, så den følger markedet. Hvis den bliver sat for lavt, kan Skat opfatte det som en indirekte gave til barnet, og denne kan være skattepligtig. Sørg derfor for at søge rådgivning hos en ekspert, der har kendskab til lokalområdet.

Vil du vide mere

Vil du høre mere om, hvordan du bedst griber forældrekøb an, så kontakt din lokale BRANDT revision & rådgivning, og lad os hjælpe dig med at finde den helt rigtige løsning.

Jeg ønsker at blive kontaktet

Felter markeret med * er påkrævet.

Find din revisor

Del på:

Relaterede artikler