Aldersopsparing - Nye pensionsregler på vej

Aldersopsparing - Nye pensionsregler på vej

Folketinget vedtager med al sandsynlighed ændringer på pensionsområdet fra 1. januar 2018, der kan få stor betydning for din pensionsopsparing.

Såfremt du ikke allerede har oprettet en aldersopsparing, anbefaler vi, at du overvejer at gøre det inden årsskiftet.

Hvad er en aldersopsparing

En aldersopsparing er en opsparing, du kan få udbetalt på én gang, den dag du vælger at gå på pension. Den står lidt i skyggen af andre pensionsopsparinger, men aldersopsparingen rummer faktisk en række fordele.

Aldersopsparingen kan ved første øjekast ses som en dårlig måde at placere sine midler på, da den ikke er fradragsberettiget. Men den er et godt supplement til ratepension og livrente.

Fordele ved aldersopsparing

En af fordelene ved aldersopsparingen er den lave beskatning af afkastet. Pensionsafkastskatten er nemlig kun 15,3%, og det er markant mindre end skatten af almindelig opsparing, som beskattes med 31%-44%.

En anden fordel ved aldersopsparing er, at den, i modsætning til ratepension og livrenter, ikke bliver modregnet i pensionstillægget den dag, du går på folkepension.

Du har også en anden kontrol over opsparingen, idet

Hvorfor skal jeg oprette den inden 1. januar?

Pr. 1. januar kommer der højst sandsynligt ændringer på pensionsområdet.

I 2017 kan du indbetale op til 29.600 kr. årligt på aldersopsparingen.

Fra og med 2018 vil beløbet afhænge af, hvor lang tid der er til, du kan få udbetalt folkepension, samt om du har startet udbetaling af en ratepension, indekskonto eller livrente.

Hvilke ændringer er der pr. 1. januar 2018?

Hvor du tidligere har kunnet indbetale op til et bestemt beløb på din aldersopsparing, vil dette beløb nu blive afhængig af, hvor lang tid du har tilbage, før du går på pension.

Og der er markant forskel på, hvor meget du må indbetale, alt efter om du har mere eller mindre end 5 år til, du går på pension.

Hvor meget du kan indbetale på aldersopsparing

En aldersopsparing er fremover rigtigt attraktiv for dig, der har mindre end 5 år, til du kan gå på pension.

I stedet for de 29.600 kr. du har kunnet indbetale i 2017, kan du nemlig nu indbetale op til 46.000 kr.

Har du mere end 5 år, før du går på pension, ryger din indbetalingsmulighed helt ned på 5.100 kr. 

Uanset, om du har flere eller færre år tilbage til, du går på pension, har du fordel i at oprette en aldersopsparing nu. På den måde er du sikker på, at du i hvert fald har muligheden for at opspare mindst 29.600 kr., som beskattes lavere end almindelig opsparing og som kan hæves 5 år inden du kan gå på pension.

Jeg ønsker at blive kontaktet

Felter markeret med * er påkrævet.

Del på:

Relaterede artikler