2017 - Julegave til medarbejdere

Hvad må jeg give i julegave til mine medarbejdere?

Julen nærmer sig med raske skridt, og mange virksomheder benytter julen til at give medarbejderne en påskønnelse for deres indsats i det forgangne år. Men hvilke regler gælder der for, hvad du må give i julegave, og hvornår skal de beskattes?

Julegaven skal være en ting – ikke kontanter eller gavekort. I særlige tilfælde kan gavekort dog være skattefri for medarbejderne. Det kræver, at det har en værdi på 800 kr., og at det har et begrænset anvendelsesområde.

 

Eksempler:

Eksempel 1:

Arbejdsgiveren har på forhånd udvalgt 25 gaver. Medarbejderen har herefter mulighed for via internettet selv at vælge mellem de forskellige gaver.

Eksempel 2:

Arbejdsgiveren giver medarbejderen et gavekort til en specifik restaurant. På restauranten kan medarbejderen vælge mellem tre forskellige menuer.

Fællesnævneren for eksemplerne er, at gaven ikke kan ombyttes til kontanter, og at det kun kan anvendes til konkrete ting.

 

Hvornår skal medarbejderen betale skat?

En arbejdsgiver må hvert år give sine medarbejdere gaver for et beløb på 1.100 kr. uden at medarbejderen skal betale skat af gavens værdi. Det skattefri beløb dækker over alle de gaver og personalegode, der er givet på et år.

Ud af disse 1.100 kr. kan julegaven udgøre 800 kr. Så længe julegavens værdi ikke overstiger de 800 kr. vil den ikke være skattepligtig, uanset om der i løbet af året er givet gaver for mere end 1.100 kr.

 

Oversigt over beløbsgrænser:

Julegavens værdi

Værdi af andet personalegode

Beskatning

Forklaring

800 kr.

-

Ingen

En julegave til højst 800 kr. udløser ingen beskatning. 

1.100 kr.

-

Ingen

Julegaven er ikke over bagatelgrænsen på 1.100 kr., og der er ikke givet andre personalegoder det år.

800 kr.

300 kr.

Ingen

Den samlede værdi er ikke over bagatelgrænsen på 1.100 kr.

810 kr.

300 kr.

Beskatning af 1.110

Bagatelgrænsen for personalegoder er overskredet, og det friholdte julegaveloft er også overskredet. Derfor skal hele beløbet beskattes.

800 kr.

400 kr.

Beskatning af 400 kr.

Bagatelgrænsen for personalegoder er overskredet, men det friholdte loft for julegaver er ikke overskredet. Derfor er der kun beskatning af 400 kr.

 

Moms på personalegaver

Personalegaver sidestilles med natural-aflønning. Virksomheden får derfor ikke fradragsret for moms på gaver til medarbejdere, uanset om gaven holder sig inden for den skattemæssige grænse.

 

Mulighed for skattefradrag ved bidrag til julehjælp

Hvis din virksomhed vælger at give et bidrag til julehjælp til familier med få midler, kan dette give et skattefradrag. Hvis den modtagende organisation er godkendt af SKAT som almenvelgørende/almennyttig, har du mulighed for at give et skattefrit fradrag på op til 15.200 kr.

Det er værd at bemærke, at dette fradrag både gælder for privatpersoner og for virksomheder.

 

Vil du vide mere

Vil du høre mere om, reglerne for skattefri gaver til dine medarbejdere, så kontakt din lokale BRANDT revisor, og lad os hjælpe dig med at finde den helt rigtige løsning.

 

Jeg ønsker at blive kontaktet

Felter markeret med * er påkrævet.

Find din revisor

Del på:

Relaterede artikler