(1)

Må jeg sende elektronisk julekort til mine kunder?

December er sæson for at sende julekort. Flere og flere er gået væk fra det printede julekort, der sendes med posten og sender i stedet en mail med en julehilsen. Men må du overhovedet det?

Som udgangspunkt gælder der samme regler for elektroniske julekort som for elektroniske nyhedsbreve; De må ikke sendes, medmindre modtageren eksplicit har sagt ja tak til at modtage dem.

Det kan synes lidt underligt, at man ikke må sende en venlig elektronisk hilsen til en person, man ofte er i kontakt med, medmindre de har dig givet lov til det.

Ifølge markedsføringslovens § 6 er det ikke tilladt at bruge e-mails til markedsføring uden samtykke fra modtageren. Og både elektroniske nyhedsbreve og julekort defineres desværre som reklame for virksomheden.

Helt konkret betyder det, at du kun må sende elektronisk julekort til dine kunder, hvis du har spurgt om lov, og de har takket ja.

Måske må du alligevel sende elektronisk julekort

Der findes dog en undtagelse til bestemmelsen.

Ombudsmanden har truffet en beslutning om, at hvis du tidligere har sendt fysiske julekort til din kunde, er det i orden at sende elektroniske hilsner, da det er den vej den teknologiske udvikling går.

Det er dog ikke et carte blanche til sende hvad som helst.

Vælger du at sende julekort elektronisk skal du være opmærksom på, at din hilsen ikke må indeholde:

Så husk: far med lempe, hvis du vælger den elektroniske hilsen frem for det fysiske julekort.

Jeg ønsker at blive kontaktet

Felter markeret med * er påkrævet.

Del på: