Elafgift godtgørelse

Elafgift godtgørelse – husk det er vigtigt med måling

Der er vedtaget nye muligheder for at få afgiftsgodtgørelse på elforbruget. Dette kræver, at der foretages en korrekt måling af campingpladsens forbrug, der skal kunne opdeles i flere klasser og 2019 satser, som du kan læse mere om på siden.

elafgift og godtgørelse campingpladser

Godtgørelsessatsen

Der er vedtaget nye muligheder for at få afgiftsgodtgørelse på elforbruget. Det er campisternes forbrug i egen campingvogn, forudsat der ikke foretages særskilt betaling af forbruget efter en måling.

Godtgørelsessatsen er opdelt i 2 perioder, fra 1. april til 30. september hvor der opnås maksimal godtgørelse med 91,4 øre pr kWh. I perioden 1. oktober til 31. marts vil der kunne opnås afgiftsgodtgørelse med reduceret sats (rumopvarmningssats) hvor satsen i 2019 udgør 62,5 øre pr. kWh.

Alt dette kræver, at der foretages en korrekt måling af campingpladsens forbrug,
der skal kunne opdeles i følgende klasser og 2019 satser, hvilket du kan læse meget mere om her.

Ellers kan du nemt komme i kontakt med en af vores specialister.

Kom i kontakt med en specialist

Det kan let gå galt med din el løsning på campingpladsen

Der kan nemt opstå problematikker med opmålingen af el på campingpladsen. Det kræver en god struktur i forhold til den måde hvorpå eltavler og sikringsgrupper bruges til at forsyne det el behov, der er på en campingpladsen.

Der er mange eksempler på, at det let kan gå galt fordi en let løsning af en EL installatør kan medføre en sammenblanding af elforbrug, således at samme elgruppe leverer strøm til 1, 2 eller 3 af de nævnte klasser.

I en fælles bygning kan der være komfurer, lys og stikkontakter og en varmtvandsbeholder. Hvis der ikke er en særskilt bimåler på varmtvandsbeholderen, er der ingen faktisk måling af den elafgift godtgørelse, der kan foretages med proces energisatsen og heller ikke en måling af elafgift godtgørelse med reduceret sats. Dvs. umiddelbart ingen godtgørelse. Der vil kunne anvendes standard satser for en varmtvandsbeholder, som ofte medfører samme resultat som ingen elafgift godtgørelse. 

Den strøm campister bruger på campingpladsen skal måles samlet, hvilket er et generelt krav. Det kan med fordel måles hvilket forbrug de enkelte campister har af hensyn til at fastsatte hvilke El-pakker som der skal sælges. Her vil pakkerne kunne være med månedsforbrug til fastliggere og dagspakker der kan dække dags-/uge turismen. Foretages der en konkret måling af en campists forbrug og afregnes dette, vil der ikke kunne opnås afgiftsgodtgørelse. Afgiftsgodtgørelsen er i sæsonen 1. oktober til 31. marts bliver efter satsen for rumopvarmning og i perioden 1. april til 30. september bliver afgiftsgodtgørelsen efter satsen for proces.

Hvornår skal du foretage måling af din campingplads

Måling skal som minimum foretages 31. december og 30. juni svarende til halvårs momsperioderne. Hertil kommer 31. marts og 30. september, som er periodeopdelingen for campisternes forbrug, der ikke afregnes efter måling.

Det er vigtigt at bevare overblikket og have en plan for at gøre måling så simpelt som muligt, ellers vil hele den godtgjorte elafgift kunne kræves tilbagebetalt af SKAT. Er du i tvivl, så få en gennemgang af din plads.

Vi står selvfølgelig til rådighed, hvis du har brug for yderligere rådgivning.

Nærværende og personlig service – lokalt, nationalt og internationalt

 

Visionær, Innovativ og altid tilgængelig

 

Værdiskabende rådgivning – Sammen udvikler vi din virksomhed

Er der andre opgaver vi kan hjælpe dig med at løfte? Du kan her se et udvalg af de ydelser og services vi kan tilbyde:

Bogføring, løn og administration

Vil du gerne bruge tiden, hvor du er bedst, kan du trygt overlade bogføring, løn og administration hos BRANDT revision & rådgivning.

Vi hjælper dig gerne i den skalering, du har behov for med fleksible løsninger. Det betyder bl.a., at vi kan udføre opgaven hos BRANDT eller ude hos dig.

Læs mere under Erhvervsservice

Revision og regnskab

Skal din virksomhed have lavet revision eller hjælp til udarbejdelse af regnskabet, står BRANDT revision & rådgivning altid klar til at give et uforpligtende tilbud på opgaven.

Vi hjælper med at skabe kontrol og overblik over din virksomheds økonomi.

Læs mere under Revision & regnskab

Skat, moms og afgifter

Skat, moms og afgifter kan være en kompliceret sag, og derfor hjælper BRANDT revision & rådgivning gerne med rådgivning og uddybende forklaringer af de mange regler, og hvilken påvirkning de har for din virksomhed.

Vi er eksperter i skat, moms og afgifter og kan derfor altid hjælpe din virksomhed med at være optimeret i forhold til gældende regler.

Læs mere under Skat og moms

Læs mere om Skatterådgivning

Ejerskifte - herunder generationsskifte

Står du over for et ejerskifte eller generationsskifte, er det en god ide at være ude i rigtig god tid med planlægningen af salget eller købet af virksomheden. Der vil være mange følelser involveret i processen, og det er derfor ekstremt vigtigt med en plan, der giver processen gennemsigtighed, og struktur der giver dig overblikket.

Vi har stor erfaring i at hjælpe med ejerskifte, uanset om det er til et familiemedlem, medarbejder eller tredjepart.

Du kan læse mere om Ejerskifte – herunder generationsskifte

Du kan hente vores publikation under Generationsskifte og skat

IT & digitalisering

Digitaliseringen har taget fart, og det er derfor en stor faktor i de fleste virksomheders drift og planlægning.

Hos BRANDT revision & rådgivning, hjælper vi med effektiveringen af jeres økonomistyring i samarbejde med Revi-IT, der er specialister inden for IT-rådgivning.

Læs mere om vores IT-rådgivning

Økonomisystem

På baggrund af gennemgangen af jeres eksisterende systemer, rådgiver vi jer om, hvordan I kan optimere jeres processer og rutiner.

Vores revisorer og IT-afdelingen har stor erfaring med forskellige økonomisystemer. Om systemet hedder Dinero, e-conomics, Uniconta eller Business Central har vi bred kendskab til alle løsninger og kan hjælpe dig og din virksomhed.

Vi anbefaler selv Business Central, som du kan få via vores Brandt365-løsning.

Du kan læse mere om Brandt365 her

Selskabsstruktur

Du kan med fordel tilrettelægge din virksomhed i selskabsstruktur, eller som personlig virksomhed afhængig af din virksomhed nu og fremadrettet. Vi har mange års erfaring med at rådgive virksomheder både økonomisk og juridisk, når det gælder selskabsstruktur.

Den rigtige sammensætning kan bl.a. have betydning for indtjeningsmuligheder både på kort og lang sigt. Det gælder også for dig, der har været virksomhedsejer i en længere periode, hvor du måske ikke har den optimale konstruktion fra start eller efter din virksomhed har vækstet. 

Du kan læse om Selskabsstruktur her

Du kan læse om Personlig virksomhed her

Tilfredse kunder 

Erfaringen viser, at vores kunder bliver hos os i lang tid, nogen har været med os helt fra starten. Det er vi stolte af – og vi har plads til flere. 

Vi er klar til en uforpligtende drøftelse af jeres udfordringer og ønsker  

Kontakt os gerne

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

og modtag nyttige og faglige informationer samt spændende nyheder automatisk fremadrettet.